Seleccionar página

Visita a l’església de Sant Víctor de Dorria

[printfriendly]

dorria

Tenim notícies de l’església des del 903, moment de la seva consagració pel bisbe Nantigís d’Urgell. Queda a la part oest de la nau, el fragment conservat de l’edifici romànic del segle XII, la resta és el resultat de les modificacions d’època moderna, datades al segle XVII.

L’església té una estructura de nau única amb absis rectangular inscrit en el perímetre de l’edifici, la coberta és de volta de canó correguda. A l’exterior ressalta una torreta-campanar adossada a un lateral dels peus de l’edifici i que és un afegit posterior.

Fruit de la restauració del 1997-1999, sota cinc capes de guix i cal, es van descobrir unes fabuloses pintures murals del segle XII. Aquest descobriment és excepcional i més si tenim en compte les restauracions i reformes que ha patit l’estructura de l’edifici. Al presbiteri hi apareix la Maiestas Domini acompanyada de les figures del tetramorf; a banda i banda es representen les figures de l’arcàngel Miquel i Gabriel; i als murs els apòstols. A la zona de l’arc triomfal veiem una Maiestar Mariae amb l’infant inscrit dins una mandorla subjectada per àngels, i els profetes David i Ezequiel, més les figures angèliques que s’estenen a la volta de la nau. A més es conserven dues representacions dels signes del zodíac, així com uns rostres masculins, segurament de datació anterior a la resta de les pintures, i que es conserven a la capella lateral dreta.

Durada de la visita
1 hora

Horaris
A convenir

Idioma de la visita
Català i castellà

Més informació i reserves

Localització