Seleccionar página

Visita a l’església de Sant Esteve de Llanars

[printfriendly]

llanarsLa primera notícia que tenim de la parròquia de Llanars data de principis del segle XII, tot i que és molt possible però, que la seva existència fos anterior. Tot i així,  l’edifici actual presenta les característiques dels últims moviments de l’estil romànic, propi de la segona meitat del segle XII. De fet les notícies que conservem sobre la consagració de l’edifici, estipulen que l’acte tingué lloc el 10 de novembre del 1168, i per tant concordarien amb l’estil que conserva la construcció que podem veure avui.

L’església de nau única, està capçada amb un absis semicircular i coberta amb volta de canó apuntada. Té a més dues capelles laterals afegides en moments posteriors.

En l’àmbit exterior, crida l’atenció la diferència de carreuat i decoració entre el mur nord i sud; i el campanar amb coberta piramidal, que adossat als peus de la nau, dóna a la façana de l’edifici  un aspecte curiós.

La portalada que marca l’accés a l’església està decorada amb arcuacions de mig punt, una d’elles de perfil voluminós i helicoïdal; els capitells, encara que molt desgastats, deixen veure elements escultòrics amb motius vegetals i zoomòrfics. Destaca també del conjunt d’entrada, la ferramenta encastada als batents de les portes, ja que és l’original d’època romànica.

A l’interior es conserva un frontal d’altar, possiblement datat al segle XIII amb escenes de la vida de Sant Esteve, patró de la parròquia.

Durada de la visita:
1 hora

Horaris
A convenir

Idioma de la visita
Català i castellà

Més informació i reserves

Localització