Seleccionar página

Visita a l’església de Santa Cecília de Molló

[printfriendly]

10968153_1762525227306667_49234973_n

L’església de Santa Cecília de Molló formava part de l’entramat d’edificis religiosos i polítics que Guifré el Pilós va utilitzar per afermar la seva tasca de repoblació a Catalunya. Per tant és molt possible que hagués de situar els seus inicis a començaments del segle X.

L’edifici que conservem avui en dia és una bonica construcció de finals del segle XII, és d’una sola nau, capçada amb un absis semicircular i coberta amb volta lleugerament apuntada; aquest perfil apuntat es manté també, en l’arc de triomf que emmarca l’absis principal, i l’hi dóna una sensació de verticalitat molt especial.

Possiblement de data una mica posterior daten dues capelles poc a tocar de la capçalera, aquestes estructures es deixen veure a la part exterior del mur, on semblen simples contraforts.

El campanar és una estructura imponent datada en la seva base al segle XI, però que deixa de manifest diferents fases constructives. Té quatre pisos decorats amb les característiques lesenes i arcuacions de l’estil llombard, però el pis superior mostra l’original resolució de dos ulls de bou a cada banda.

Del conjunt, destaca la decoració concentrada entorn la seva porta d’accés, al mur de migdia. Unes arquivoltes en gradació, sense decoració, culminen en un timpà que tampoc conté escultura. Sobre aquests arcs una cornisa emmarcada per dues pilastres, articula un fris d’arcuacions cegues decorades amb uns petits caps a manera de mènsules. Sobre aquestes un fris de dents de serra i una imposta decorada amb tiges i palmetes esculpides acabem de potenciar el joc de llums i obres del conjunt.

És digne d’esment també el gran forrellat amb forma de serp que tanca la porta principal de l’edifici i que és de factura romànica, la resta de forja que decora els batents de fusta és una reproducció de l’original que es perdé en la Guerra Civil.

Durada de la visita
1 hora

Horaris
A convenir

Idioma
Català i castellà

Més informació i reserves

Localització