Seleccionar página

beget

VISITA A L’ESGLÉSIA DE SANT CRISTÒFOL DE BEGET

Sant Cristòfol de Beget és l’església parroquial d’un poble pintoresc i carregat d’encant envoltat d’un paratge inigualable.

Tenim documentació de la presència d’un edifici amb funcions parroquials en el mateix indret ja a finals del segle X, però l’actual construcció és una magnífica mostra de romànic llombard construït entre els segles XI i XII. Segurament el conjunt s’edificà en diverses fases constructives: una que es deixa veure, en una factura més basta, a la part baixa dels murs de l’església, i que es remuntaria al segle XI; i una del XII que es fa evident a la part més alta i que mostra un perfil més regular.

La planta és de nau única capçada amb un absis semicircular, ocupat avui per una fabulosa estructura en part barroca. En mig d’aquest retaule sobresurt la popular Majestat de Beget, una escultura en fusta del segle XII, de dimensions especials i d’execució extraordinària, que guarda, tot i les diferents restauracions, tota la seva magnificent.

A més es conserva en l’interior de la parròquia una pica baptismal d’origen romànic, retaule d’alabatre de Beuda del segle XIV, i uns vitralls moderns de Granados Llimona.

El conjunt destaca també pel seu campanar de quatre pisos amb decoració llombarda; i per la porta d’accés, ubicada al vessant sud, i que està estructurada a través de cinc arcs en gradació que guarden una decoració escultòrica de factura excel·lent.

Durada de la visita
1 hora

Horaris
A convenir

Idioma de la visita
català i castellà

Més informació i reserves

Localització