Seleccionar página

Visita al monestir de Sant Joan de les Abadesses

[printfriendly]

sant_joan_abadesses

El monestir de Sant Joan de les Abadesses, en els seus orígens Sant Joan de Ripoll o Sant Joan de Ter, és un monument cabdal carregat d’art, història i llegendes, que es podran conèixer de ben a prop amb aquest recorregut.

El monestir va ser fundat per Guifré el Pilós l’any 885 per a la seva filla Emma, que en fou la primera abadessa. Era en aquell moment l’únic monestir femení del país.

Les monges hi van viure fins a l’any 1017, quan una acusació del comte Bernat Tallaferro porta al papa Benet VIII a ordenar un decret que aboleix aquesta comunitat.

L’edifici actual és una magnífica construcció romànica de característiques curioses, que guarda al seu interior obres de transició i gòtiques de primera fila. Cal destacar-ne l’extraordinari Davallament de fusta del 1251; el retaule de factura florentina de Santa Maria la Blanca, construït el 1343 o el retaule de Sant Agustí. També podem veure la capella dels Dolors, d’època barroca, amb el conjunt escultòric del tallista Josep Moretó i la Pietat de Josep Viladomat.

Conservem també el claustre gòtic, construït sobre l’antic claustre romànic malmès al terratrèmol de 1428; i també el Museu del Monestir, un magnífic espai que recull objectes de tots els gèneres artístics, vinculats als diferents aspectes culturals i religiosos de la vida al monestir i la parròquia.

Durada de la visita
1 hora 30 minuts

Horaris
Novembre, desembre, gener i febrer: laborables de 10 a 14 h. Dissabtes i festius de 10 a 14 h i de 16 a 18 h
Març, abril i octubre: laborables, dissabtes i festius de 10 a 14 h i de 16 a 18 h
Maig, juny i setembre: laborables, dissabtes i festius de 10 a 14 h i de 16 a 19 h
Juliol i agost: laborables, dissabtes i festius de 10 a 19 h

Idioma
Català i castellà

Més informació i reserves

Localització