Seleccionar página

Visita al Camprodon medieval

[printfriendly]

camprodon_medieval

El poble de Camprodon nasqué sota la influència del monestir benedictí de Sant Pere en un indret anomenat campus rotundus. Aquest enclavament va jugar un paper molt important durant les gestes de reorganització territorial de Guifre el Pilós. Les restes medievals de la població són un record viu d’aquests esdeveniments, la visita proposa descobrir-los entre els carrers acollidors del poble de Camprodon.

El monestir de Sant Pere de Camprodon va ser fundat c. 950 pel comte Guifré II de Besalú, les noves construccions van suplantar una església més antiga encomanada al mateix patró. El creixement d’aquest centre el va col·locar en un dels més importants de la regió; per sota el de Ripoll i el de Sant Joan de les Abadesses. Avui encara en podem veure la magnífica església que per la seva simplicitat i estructura recorda a l’estil cistercenc.

L’església parroquial de Santa Maria, prop del monestir, és un edifici del segle XIV, de factura gòtica, en substitució a una església romànica datada al segle XI. Dins les seves parets destaca la capella dels Dolors (1710-1722) d’estil barroc. Segons la tradició guarda les relíquies de Sant Patllari, patró de la vila.

El pont Nou mostra la imatge més característica de Camprodon. L’edificació, coneguda també com la porta de la Cerdanya, comunicava l’antic castell de la vila amb les vies conduïdes cap aquest indret. El pont, que travessa el riu Ter, era el vincle entre la Vila de Baix de Camprodon i el seu centre, ja en època medieval.

Llocs que es visiten
Monestir de Sant Pere, església de Santa Maria i el Pont Nou

Durada de la visita
Tot i que la durada recomanada és de 3 hores, es pot adaptar a les necessitats de cada grup

Horaris
A convenir

Idioma de la visita
Català i castellà

Més informació i reserves

Localització